Sinne – Kerstavond

8.5 Op kerstavond gegeten bij Sinne. Sowieso al een van m’n favoriete restaurants in Amsterdam, en nu met een speciaal kerstmenu. 95 eu, 6 gangen + amuses en een aperitif. Normale menu is 35 e voor 3 gangen en dat is echte de beste prijs-kwaliteit van Amsterdam. Bij binnenkomst krijgen we een glas Cremant, eigenlijk kan de avond dan al niet meer stuk want dan begint de avond meteen feestelijk. Daarbij brood en boter, waarbij de boter geklopt is en echt heel erg lekker is. We kiezen ook voor het wijnarrangement, om er maar vol van te genieten.

IMG_1676

Vervolgens de eerste amuses; een heel klein hoorntje met avocadocreme en stof van tomaat. Heerlijk, en het ziet er erg schattig uit. De andere amuse is een klein soepje met curry-smaak en een schuim van witte rijst en gepofte rijst erbovenop. Mega lekker!! Deze kende ik echter wel al van de vorige keer, ook toen vond ik het al superlekker dus geen probleem dat die nog een keer langskwam.

IMG_1678

Het eerste voorgerecht is awesome; Nadat er een diepe schaal voor ons is neergezet met zeewier, waarop een glazenschaal met het voorgerecht, wordt er warme thee bijgeschonken waardoor het droge ijs wat eronder ligt (n2 probably) begint te stomen.

FullSizeRender (4)FullSizeRender (5) Zoals hier te zien dat het wordt bijgeschonken en hiernaast het eindresultaat. Overigens was het een langoustine tartaar, met yoghurtcreme en kaviaar. Amusementsgehalte een 10, maar de smaken zijn ook helemaal super bij elkaar. 
FullSizeRender (6)

Daarna; grietfilet met piccalilly saus, noten en grapefruit. Lekker, maar het stond voor mij niet uit.

Volgende gang is kalfszwezerik, met pastinaak, cepes, en jus. Ik ben echt mega fan van oFullSizeRender (8)ffal, (behalve kalfslever gadver), dus mij kan je niet blijer maken dan kalfszwezerik voor te schotelen. En het was ook superlekker.

 

 

FullSizeRender (7)

 

Omdat douwie natuurlijk vegetarisch is, kreeg hij een stuk tonijn, met verschillende vormen van radijs.

 

 

 

 

 

 


FullSizeRender (9)

 

 

Het ‘hoofd’ gerecht, wagyu shortribs, met ui, ossenstaart en rode wijnsaus. De ossenstaart is echt geweldig. Wagyu is prima, maar de ossenstaart vind ik eigenlijk lekkerder.

 

 

Vervolgens moeten we echt heel lang wachten, maar worden we door onze gezellige ober wel lekker bijgeschonken in de wijn, dus ons hoor je niet klagen. Er komt een kaas amuse: leuk geserveerd in een houten bord met mos. Erg lekker!

FullSizeRender (10)  FullSizeRender (11)    Dan komt de echte kaas-gang. Schapenkaas in filo-achtig deeg met gefermenteerde druiven. Ik lust kaas nog niet heel lang, dus ik vind dit altijd heel chill, maar douwe en emma die mega-kaas eters zijn vonden dit wel jammer dat er niet andere kazen bij waren omdat ook de amuse al schapenkaas was.

De amuse van het toetje is een zoet soepje met bosbessen en het echte desert met goud-belegde ganache, merengue en kers.

FullSizeRender (12)FullSizeRender (13)

 

Overall was het echt een superavond: lekker eten en lekkere wijn, gezellig en goede bediening.

Vorige keren zou ik Sinne echt altijd een 9 of 9,5 hebben gegeven als ik er ooit een cijfer voor zou hebben gegeven. Deze keer was nog steeds super maar omdat de vis niet echt uitstond en het vlees ook niet, deze keer een 8.5.

NU: 862,50 voor 6 personen, zonder fooi. Oftewel 143,50 pp (Incl aperitif, water, wijn, eten en koffie)

Kan het wel iedereen aanraden om erheen te gaan, zoals hierboven al vermeld; 35 voor 3 gangen is echt spotgoedkoop als je ziet wat je er voor krijgt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *