Ron Gastrobar

 

 

7.2 Uitgebreid lunchen in het weekend is één van de leukste dingen om te doen als je het mij vraagt. Vaak is de lunch ook in duurdere restaurants veel goedkoper dan het avondeten, en is een goeie deal. In Parijs scheelt dat soms serieus echt wel 100 e op een menu.

Bij Ron gastrobar is dat helemaal niet zo want daar is het lunchmenu hetzelfde als het dinermenu. Soms hebben ze echter een groupon wat hartstikke kut is want cheaper dan dat kun je je niet voelen in een restaurant, maar aangezien ik 0 euro per maand verdien, was ik er toch weer eens voor gevallen. In dit geval een lunch, 3 gangen a la carte met daarbij een wijnarrangement. 85 e voor 2 personen. Dit scheelt uiteindelijk niet eens zo heel veel, maar hey zo kom je weer eens ergens.

Het begon in ieder geval wel erg fijn met een mousserende rosé uit Zuid-Afrika. Fris en droog, erIMG_1862g lekker. De menu kaart ligt hier automatisch al op tafel. Elke persoon heeft een eigen zilveren bestek wat uit oude hotels afkomstig is, maar ook bijvoorbeeld van KLM, best leuke touch. Het is een licht restaurant, dat kun je niet zo goed zien op de foto, maar er zijn enorme ramen.

 

 

 

 

Het menu is uitgebreid; 20 gangen en ook nog 5 vega gangen. UntitledT betreft allemaal tussengerechtjes dus je kan er alle kanten mee op. Wij kiezen er twee, en daarna nog een dessert.

 

 

 

Dou gaat als eerste de vega kant op (verrassend), en begint met veel soorten bloemkool, met Pierre Robert kaas en truffelcreme. De bloemkool was goed aanwezig, maar de kaas iets minder waardoor hij een beetje wegviel. Jammer!

IMG_1861

Ik begon denk ik met het tegenovergestelde: kalshersentjes met verschillende vormen van aardpeer. Ik heb ooit een keer eerder hersenen gehad, in Parijs, (restauraIMG_1860nt Pramil, ook erg lekker!) dus ik wilde het graag nog een keer proberen. De hersentjes waren krokant gebakken en als zuurtje zat er augurk bij. Ik had liever een citroen er nog bij gezien, het mocht nog iets zuurder wat mij betreft. De verschillende vormen van aardpeer waren echt heerlijk; gefrituurde schil, gekonfijt en ook als puree, echt heerlijk! Met name de schil, zo heb ik aardpeer nog nooit gehad. (voor de geinteresseerde: hersentjes smaken naar zwezerik)

 

Douwe ging aan de zeebaars met korst van brioche, zuurkool en beurre blanc. Top gerecht. Aldus Douwe.

IMG_1864

Ik had blijkbaar veel zin in orgaanvlees deze dag, want mijn volgende gerecht was gebakken ganzenlever met bietjes en parmezaanschuim. Ganzenlever had iets zouter gemogen maar dat komt misschien omdat ik het parmezaanseschuim te overheersend vond en de ganzenlever los heb opgegeten en daarna pas de parmezaanschuim met de bietjes, wat overigens wel erg lekker was.

Daarbij hadden we los van het menu friet besteld, die met een dragonmayonnaise kwam. Knapperige friet, en de dragon kwam heel goed door!

 

 

 

 

 

 


IMG_1866IMG_1865

De wijnen die erbij werden geschonken waren erg lekker, hoewel mijn 2 rode wijnen niet erg van elkaar verschilde in smaak. Douwe had een witte bij het hoofdgerecht, een volle chardonnay. Het meisje wist niet heel veel te vertellen over de wijn dus eigenlijk heb ik het ook niet onthouden. Het was lekker, that’s enough.

 

Wij namen beide de kaas als toetje, er zijn zes kazen en je mag er zelf drie kiezen als je het kaasplankje van drie neemt. Ik had een oude en jonge gruyere en de blauwe kaas. Lekker! Verder niet bijzonder. We kregen er een riesling bij.. dacht meteen aan mijn cogenootje Louise die deze zoete wijn waarschijnlijk wel had kunnen waarderen. Ik ook, daar niet van, maar again, enige verschafte informatie haha.

We bestelden koffie, waarbij we als mignardise echt een IMG_1868heel schattig mini-ijsje kregen met karamel en van die dingetjes die vroeger in knetterijsjes zaten! erg leuk idee. en ook lekker!

 

Een van de leukste dingen in het restaurant is de wc; bij de mannen hebben ze bekende geluidsfragmenten van voetbal (Jack van Gelder, je kent het wel, bergkamp enzo) en bij de vrouwen geluidsfragmenten van de beste serie ooit gemaakt: sex and the city. Geweldig. Echt genieten daar haha.

 

 

NU: 85 euro groupon en uiteindelijk nog 11 euro bijbetaald (+9 fooi). dus bijna 50 euro pp voor een lunchje haha. Lekker genieten nu het nog allemaal kan zal ik maar zeggen.

Leuke middag gehad in Ron Gastrobar, mocht er nog een keer zo’n groupon komen ben ik er wel weer bij! Vis en hersengerechtje waren heel lekker. Voor een ster (wat het heeft) valt het me toch tegen dat ik ergens zelf meer zout op moet doen, of hoe weinig kaas dou kreeg bij de bloemkool. En dat bloemkool gerecht had wel echt een beetje mooier op het bord mogen liggen. Maar dat is persoonlijke smaak natuurlijk.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *