Choux

 

8.1 Na jaaaaaaren (ok 1 jaar) wachten op een moment om te eten bij choux was het eindelijk zo ver. Dou en ik waren al een tijdje niet met z’n tweeen uit eten geweest en had op op dinsdag gebeld of er plek was.. Nee dus. Maar de truc is om op zaterdag terug te bellen, want dan bellen mensen af en is er vaak opeens nog een plekje vrij. Top!

We begonnen met een superlekker aperitief, blanc de blanc of cremant of iets dergelijks, in iedergeval zo lekker dat Douwe na z’n biertje ook nog een glaasje nam. Goed begin dus. Als amuse kregen we boskip. Ik dacht al meteen dat ik weer eens vergeten was om te vertellen dat Douwe geen vlees eet, maar het bleek dus een paddestoel te zijn. Leeuukk, en het heeft echt de textuur van kip. En het was met dille mayo. Over favo’s gesproken. Vervolgens het menu; je kunt kiezen uit 3,4 of 7 gangen. Wij kozen voor 4. Ik wilde eerst voor de eend en daarna ree. Maar. Ik dacht doe eens gek, en toen ben ik voor de schelpdieren gegaan en daarna de schol met langoustineIMG_2461.

Dus schelpdieren: scheermessen, mosselen, vongole met inktvis als spaghetti. Daarnaast een soort chipje met sepia.IMG_2462

Dou wilde liever het vega voorgerecht en had meerdere bereidingen van watermeloen met groene saus en feta. Eigenlijk verwacht dat de watermeloen niet zo bijzonder zou zijn, maar dou vond het het hoogte punt van de avond.

IMG_2463Als tussengerecht hadden we beide de salade van asperge met gerookte eidooier en hollandaise saus. Echt heeeeerlijk, maar de gerookte smaak van de eierdooer kwam niet echt door.
Wat trouwens wel opviel was dat zowel bij deze gang als bij de vorige geen lepel werd geserveerd. Terwijl er echt goeie saus bij zat. Heb het een beetje opgeschept met mn vork..

 

 

Als hoofd hadden we allebei de schol; superzachte vis met langoustine die nog nageIMG_2464brand was, echt heel lekker, met eekhoorntjesbrood. Ook hier weer verschillende sausjes, allemaal even lekker.

 

Als desert had ik komijnkaas met gepocheerde perzik en lavendel. Heel bijzonder. Daarbij kwam een soort van sherry-achtige wijn. Het paste er inderdaad wel goed bij, maar ik hou toch wel heel erg van een zoete wijn als laatste. Dou had een desert met rood fruit en witte chocolade moes. Hij had er een roze sake bij, die een pruimenachtige smaak had, heel leuk.

IMG_2466IMG_2467

Top tent!!! Kan echt niet wachten om terug te gaan. Bediening was trouwens ook heel fijn. En prijskwaliteit was ook heel goed in orde. Met z’n tweeen 170 euro uitgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *