C – Oost

8.3 Restaurant C bestond eerst als Baut, en Baut verhuisde daarna naar zuid, en vervolgens naar de zuidas. Chef van Baut verhuisde zelf terug naar de Wibautstraat, en daarom nu C.

Sophie houdt ook wel van een wijntje en een hapje, en we kunnen een 5 gangen menu en 1 wijnarrangement met elkaar delen. We zitten ook nog aan de bar, dus we kunnen de sous chefs en commis aan het werk zien.

WIMG_1890e beginnen met een ceviche van makreel met avocado, tomaat en kruidengranite. Ook zit er gepofte rijst bij. Echt een heerlijk fris begin, makreel is goed vissig. Makreel is niet heeelemaal mijn ding maar dit is wel hoe het hoort te smaken en de frisse granita smaakt wel echt erg goed erbij.

 

IMG_1895De volgende gang is een sous vide gegaarde zalm, mi-cuit dus op 40gr, met oosterse smaken; teriyaki, wakame en bosui. Daarbij wat enoki paddestoelen. MEN dit is echt een toppertje, echt zijdezachte zalm en de oosterse smaken zijn echt mega lekker.

 

 

 

 

IMG_1894

 

 

 

Deze gezellige chef had zijn werkplaats voor ons, en heeft dus de hele avond mogen genieten van ons steeds gezelligere gebabbel. Ik mocht zelfs wel een keertje mee komen koken in de keuken toen ik t vroeg haha. 
IMG_1896

 

 

 

Vervolgens buikspek; ook sous-vide gegaard, maar op 75 graden, met pinda, curry en paksoi. Buikspek is echt een van mijn favorieten; kan niet missen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1899

Als hoofd van het 200 graden hoofdstuk; steak van de bbq, met asperge, polenta en gremolata. Perfect gebakken steak, perfect gegaarde asperges, romige polenta…. nothing goes wrong here.

 

IMG_1900

 

In Sophie nog een fan gevonden van de hartige toetjes, dus een kaasplank. Helaas hadden we het wijn arrangement behoorlijk uitgebreid dus het is een beetje mistig geworden, maar het staat me bij dat het  behalve de geitenkaas waar ik nog steeds geen fan van ben, ook erg goed was. Zal volgende keer beter opletten. IMG_1901

 

Inmiddels waren we goede vrienden met Simoontje en Martino van de bedieding, en had Soof het hele prive verhaal van Martijn even opgerakeld. De laatste wijn vonden we blijkbaar heel lekker en wilde we ook nog ff fotootje van maken; dus hierbij: Sophie, Martino en lekker wijn.

 

 

Tsjah, als je het wijnarrangement zo uitbreid kom je toch weer op een schamele 150 euro voor 2 personen uit… HET KAN OOK MINDER! Maar desalnietemin echt een hele goede avond gehad bij C, heel erg lekker eten, verrassend: een echte aanrader!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *