Barrique – de Pijp

 

 

7.7 Barrique, een klein tentje in de pijp (gerard doustraat, 30 meter van ferdinand bol), heb ik ontdekt toen ik een wijn en spijs wandeling deed door Amsterdam. Je doet dan 8 restaurantjes aan en krijgt bij elk restaurant een hapje en een wijntje. Heel leuk concept, en bij deze wandeling was Barrique de beste.

Ze hebben een 3-gangen menu voor 29 euro, superredelijk geprijst. Daarbij hebben ze een vaste kaart van 2 dingen ofzo (geloof steak frites en steak tartare) maar eigenlijk moet je gewoon gaan voor het chefs menu.

Het voorgerecht; witvis gebrand op de bbq met hollandaise saus, tarly en IMG_1778geschaafde bloemkool. Aan tafel wordt er een tomatenbouillon bijgeschonken. Echt verukkelijk!!!! Vis heerlijk en goed gegaard, leuke bolletjes van courgette voor het groen en de hollandaise is supervol van smaak. Het wordt gepaard met een lekkere witte wijn, want in dit restaurant letten ze erg goed op de wijn. Helaas heb ik daar geen foto van gemaakt.

 

 

 

Het hoofdgerecht verschilde voor mij en Dou wel want ik had een stuk vleisch en dou het vegetarische hapje. VIMG_1781lees was lekker; Sorry de foto is van toen ik er bijna mee klaar was, en dat vind ik ook echt niet kunnen maar heb geen andere. Er zat een goede puree bij en eigen Jus. Daarbij kreeg ik een iets-zwaardere rode wijn; met drie druiven soorten uit montsant, Spanje. Goeie combi met vlees.

Dou was minder tevreden met zijn eten, en had het al naar binnIMG_1779en toen ik een foto wilde maken. Het waren twee soort van koekjes met verschillende groenten. Blijkbaa
r was de smaak mini
maal, dus dou was eigenlijk wel teleurgesteld. Het voorgerecht was zo veel belovend!! Volgende keer vis nemen hier.

 

 

 

 

Wij waren al een keer eerder geweest, en hoewel we eigenlijk hadden besloten om gewoon geen toetje te nemen, kwam opeens tot ons dat ze hier het beste kaasplankje ooit hebben. een lang bord en maar liefst 8 kaasjes. Echt hapjes, dus goeie hoeveelheden. En we lieten ons natuurlijk toch weer een beetje gaan… Dus ook maar een wijntje er bij, want die was vorige keer ook al zo lekker…… Gelukkig viel het absoluut niet tegen. 8 kazen, allemaal verschillend van smaak met een jam en notenbrood. Echt beste kaasplankje ever nog steeds. Daarbij komt een soort van wijn, het ruikt echt alsof als je een slok neemt je dat niet gaat overleven aan alcohol intake; grappa-eau de vie achtig. Maar als je een slok neemt is de smaak totaal anders; zoet en goed passend bij wijn. Enorm verrassende en hele lekker wijn! AANRADER =D
IMG_1787 IMG_1782

Nu: beetje tegenvallend was de rekening; 122 euro… 61 eu pp. Dat hadden we toch weer veel duurder gemaakt dan we hadden gewild. Maar de kaas en de eau de vie ruikende maar eigenlijk zoet smakende wijn maakte dat eigenlijk wel weer goed.

Wel een aanrader, het kan namelijk wel goedkoop! Met een 3-gangen menu van 29 euro kun je met minder wijn heel goed uit zijn. Ze moeten misschien nog wat werken aan hun vegetarische hoofdgerecht… dat haalde het gemiddelde wel wat naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *